28. toukokuuta 2014

Möllikisat 25.5.

Sunnuntaina oli jälleen seuran möllikisat. Ratana oli 18 esteen rata, jossa oli hyppyjä, putkia, A-este, puomi ja kepitkin oli verkkojen kanssa. Tai sai kepit halutessaan suorittaa ilmankin verkkoja :) Me mentiin verkkojen kanssa, sillä olemme menneet vain niin, että pari-kolme verkkoa on ollut pois. Radalla oli pari vaikeaa kohtaa, mutta muuten rata oli oikein kiva ja sopivan haasteellinen. Meillä selvästi tuotti vaikeuksia 15 este. Tuntui, että olin väärällä puolella ja ohjasin väärällä kädellä. Ekalla radalla Mimmi meinasi hypätä väärältä puolelta, onneksi sentään sain juuri korjattua. Tokalla radalla meinasin kompastua koiraan, kun olin sen edessä kun en tiennyt miten päin olisi pitänyt pyöriä. Vasta katsottuani viimeisen radan tajusin, että olisi pitänyt joko valssata/tehdä sokkari siihen. Minkäs voit kun tajuat liian myöhään :D Mutta kun en rataan tutustumisessakaan hoksannut sitä.

Säähän oli todella haastava, sillä auringossa oli varmaan lähemmäs +30 astetta lämmintä. Eikä varjopaikkojakaan pahemmin ollut, sillä halli sijaitsee aukealla alueella. Alussa pelkäsinkin miten meillä menee, sillä Mimmi oli todella kuumissaan ja makasi vaan varjossa. Eikä se ollut yhtään virkeän oloinen, joten olin varma, että rata menee kävelyksi. Yllätyinkin miten sillä riitti vauhtia, vaikka eihän se kovaa mene, kuten videosta näkee. Mutta siihen nähden oli vauhtia, miten se välillä löntystelee. Pelkäsin A-estettä miten se menee sen kun viime treeneissä molemmilla radoilla pysähtyi eteen ja jouduttiin ottamaan vauhtia. Varauduinkin siihen ja kannustavasti innostavalla äänellä hoputin ''Aaaaa,aaaa'' ja niinhän se meni, ja jopa vauhdilla! Ainoa mihin olisin toivonut lisää vauhtia, on puomi. Ollaankin treeneissä yritetty loppupalkan avulla saada lisää vauhtia. Nytkin se juoksi alun nousun vauhdilla, mutta puolivälin meni laahustaen, vaikka hoputinkin koko ajan.

Muuten rata sujuikin hienosti :) Eikä tullut kertaakaan blackoutia, mitä pari kertaa treeneissä on käynyt. Tosin ollaan menty nyt lähes joka tunti rataa, osa onkin ollut yli 20 esteen ratoja, joten radanlukutaito on parantunut huimasti. Osaan jo rataan tutustuessa miettiä miten ohjaan koiraa missäkin kohtaa. Ja opinkin radat yleensä ensimmäisellä kerralla! Tosin silloin vaan katson missä mikäkin este on ja vasta tokalla kerralla mietin ohjaamista. Sen jälkeen jos on aikaa menen vauhdikkaammin radan ikään kuin ohjaisin koiraa. Ja aina ennen suoritusta käyn mielessä läpi radan :)
Mites te muut aksaajat harjoittelette radan? Onko parempiakin ideoita oppia lyhyessä ajassa rata ja samalla tajuta mihin kohtaan esim. valssaa?

Ensimmäisellä radalla jännitys osittain pilasi suoritusta. Mimmikin aisti jännityksen ja jännitti yleisöä. Parissa kohtaa se vilkuili yleisöä ja jouduin napakammin sanomaan ''tässä''. Kuten huomaa putkelta Aalle mentäessä. Radalla unohdin jännityksen, mutta heti suorituksen jälkeen kädet tärisi niin, että hyvä kun sain hihnan laitettua. Toinen rata menikin paremmin jo. Tosin Mimmi ei enää ollut niin vauhdikas, mutta kun sekään ei enää jännittänyt niin meni paljon sutjakammin ja pystyin keskittymään ohjaukseen. Mitä nyt se 15 este tuotti vaikeuksia, mutta se nyt olikin oma ohjausvirhe. Mimmihän meni molemmat radat virheettömästi, paitsi ensimmäisellä radalla ohitti kepit ja jouduin ohjaamaan uudelleen. En tiedä tuliko siitä virhepisteitä, mutta ohjasin huolimattomasti. Toisella radalla sitten ohjasin paremmin niin se meni hyvin. Vauhtia vaan :) Sijoituttiin kuitenkin 6/11, johon olen tyytyväinen. Ja voitin arvonnasta ilmaisen halli/kenttä vuoron :)

Kisojen jälkeen olikin väsynyt koira. Palkintojen jakoa odotellessa se nukahtikin varjoon. Ja kotona jatkoikin unia siihen saakka, kunnes käytin pikaisesti lenkillä :)

Alla videot molemmista suorituksista :) Onneksi sain kuvaajan, sillä videostahan omat virheet oppii parhaiten, sillä voi monta kertaa katsoa mikä meni pieleen.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kaikki kommentit ovat tervetulleita!
Voit laittaa ideoita blogin parantamiseksi sekä risut ja ruusut.
Tai muuten vain kommentoida :)

Kiitos! :)

Liity lukijaksi!