10. heinäkuuta 2014

Nami jälkeä

Huh, pitäisikö sitä ottaa lomaa lomasta :D Tuntuu ettei ehdi hetkeäkään levähtää. Aamullakin pitää laittaa 8-9 aikaan herätys, jotta ehtii tehdä kaikki mitä pitääkin. Normaalisti siis aamulla teen Mimmin kanssa pitkän lenkin, 2 x viikossa käyn salilla ja 1-2x viikossa käyn juoksemassa. Siihen päälle vielä Mimmin aktivoinnit  ja lisäksi yritän parantaa englannin kielen taitoani. Joten aika kiireisiä ovat päivät :D Toisaalta parempi näin, kuin että pitäisi miettiä mitä tekisi.

Viime viikon tiistaina (1.7.) Meillä alkoi agility treenit. Kesäkuu pidettiin lomaa, sillä olin 2vk reissussa. Meillä oli 16 esteen pieni rata. Muuten rata oli melko simppeli, mutta toisen esteen takaa kierto tuotti ongelmia kun aina olin itse väärin päin. Sen vuoksi Mimmi hyppäsikin ensimmäisen kerran esteen suoraan edestä päin. Aivotkin oli vielä lomalla niin ei oikein ohjaus sujunut. Jos se nyt muulloinkaan sujuu :D Treenien jälkeen olikin väsynyt koira.

Viime keskiviikkona (2.7) päätettiin mennä pururadan varressa olevaan metsään tekemään namijälkeä. Tarkoitushan oli kertoa tästä jo viime viikolla, mutta jostain syystä oli ongelmia laittaa videota kännykästä koneelle. Alussa Mimmi ei meinannut tajuta ideaa, vaan piti näyttää kädellä namia ja silti meinasi jättää syömättä. Parin kerran jälkeen alkoi avautumaan mikä on homman nimi. Hyvä, että Mimmi malttoi olla paikallaan kun laitoin nameja :D Tehtiin ihan helppoa suoraa pätkää ja kävelin samaa jälkeä takaisin Mimmin luokse. Mimmi sai koko ajan nähdä kun laitoin nameja, sillä olen vaan oikeastaan sisälle piilottanut ennen ja muutaman kerran vaan ulos, mutta silloin vaan yhden namin kerrallaan. Hyvinhän se lopussa jo etsi! Oikein vauhdilla kiskoi. Välillä piti hieman jarrutella ettei mene ohi. Muuten kyllä tarkkaan löysi kaikki namit. Lopussa jo pidensinkin hieman jälkeä. Kuitenkin koko ajan matka oli ihan muutaman metrin vaan ja nameja oli tiheään, jottei kiinnostus lopu. Seuraavalla kerralla voisikin hieman pidentää jälkeä. Ja jos vaikka tekee muutaman mutkankin kun noin nopeaa tajusi idean :) Toukokuussa päätin tilata jälkiliinan samalla kun tilasin Peteltä muitakin tarvikkeita. Oikeastaan uintia ajatellen sen hommasin, sillä Mimmi on epävarma uimaan ja aristaa jos ei ole tukea. Alla on kuitenkin video suorituksesta kun sen vihdoin ja viimein sain ladattua. Muistelin, että jälki olisi ollut pitempikin kun en ajatellut menneeni jo maamerkin ohi. Joten siksi vähän haahuilua lopussa, kun Mimmi katsoi mua ''mutta namithan loppuivat jo'' ilmeellä. Ja kännykän pitäminen niin, ettei video tärise, hihnasta pitäminen ja maamerkkien seuraaminen samaan aikaan on aika haastavaa. Kyllä se jouhevammin meni kun en kuvannut :)




Maanantaina 7.7. käytiin uimassa kun Mimmilläkin oli kuuma eikä voi paljon lenkkeillä. Tilasin sille pelastusliivit kun uintiasento on todella takapainoinen ja Mimmi selvästi pelkäsi veden alle painumista. Nyt se ui paljon rohkeammin, vaikka ihmettelikin aluksi painavaa kapistusta päällään. Rohkeastihan se tuli veteen, vaikka olisikin ollut paljon kiinnostavia hajuja (käytiin eri paikassa uimassa kuin yleensä kun veneranta on niin kivikkoinen, eikä ole paljon tilaa uida) sekä häiriöitä kun kuului ääniä, vaikka yleinen ranta on pidemmällä kuin koirille sallittu alue. Vähän aikaa Mimmi tuijotti tielle päin, mutta pian se keskittyi uimaan. Jaksoihan se yllättävän pitkään uida kunnes väsyi ja tuli kylmä. Ja lopuksi kun käveltiin viereistä polkua pitkin, jotta saa tehdä tarpeet niin sai päähänsä juosta parkkipaikalle kun auto tuli pihaan. Luuli höppänä varmaan, että iskä/äiti ajoi pihaan, koska ei se muuten ryntää autojen luokse.

Eilen, tiistaina 8.7. Meillä oli agility treenit. Tehtiin lyhyttä, simppeliä 17 esteen rataa, sillä oli niin kuuma ja lopuksi otettiin kontaktitreeniä pöydän päälle lasketulla keinulla. Radalla Mimmi aikalailla löntysteli, sillä oli niin kuuma. Hienosti se kuitenkin kuunteli ja meni minne pitkin. Itsellekin rata oli helppo ohjata, sillä ei ollut vaikeita kohtia. Kontaktit sujuivat hienosti, ja Mimmi oikein katseella kysyi lupaa poistua. Fiksu tyttö :)

Muuta ihmeempiä meillä ei ole tapahtunut :) Yritän ehtiä päivittelemään hieman useammin, jottei tule tällaista megapostausta ja puolet asioista on unohtunut. Kertokaa toki millaisista asioista haluaisitte, että kertoisin blogissani! Näin ollen saadaan blogista monipuolisempi ja kiinnostavampi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kaikki kommentit ovat tervetulleita!
Voit laittaa ideoita blogin parantamiseksi sekä risut ja ruusut.
Tai muuten vain kommentoida :)

Kiitos! :)

Liity lukijaksi!