4. toukokuuta 2015

Jos metsään tahdot mennä nyt, sä takuulla yllätyt

 
Tiistai aamuna päätettiin lähteä tutkimaan uusia lenkkipolkuja, kerta aurinkokin paistoi. Alun perin oli tarkoitus lähteä etsimään Suonpääntien hiekkakuoppia. Niitä ei löydetty, sen sijaan löydettiin todella kiva polku, jossa ei ainakaan silloin kulkenut kuin pari autoa, joten koko 40min lenkin ajan Mimmi sai juosta vapaana. Pakko päästä tälle polulle joku kerta juoksemaan, tulisi kauan haaveiltu ensimmäinen 10km juostua! Tänään oli tarkoitus, mutta vettä sataa siihen malliin, että taidan siirtää huomiselle. Kyllä oli ihanan virkistävää lenkkeillä luonnonrauhassa ja Mimmikin selvästi nautti. Ihana aloitus vapaapäivälle ja kyllä sitten jaksoi keskittyä kouluhommiin :)

 
En muuten ole tainnut mainita täällä blogin puolella, että Mimmi on laihdutuskuurilla. Mimmi oli lihonut kesästä melkein kilon ja oli melkoinen järkytys kun eläinlääkärissä punnittiin ja paino oli 6,9kg. Toki Mimmillä on lihaksia, eikä se ole yhtä siro kuin villakoirat on totuttu näkemään, mutta olihan siinä semmoinen 1,5kg ylipainoa, joka on pienelle koiralle todella paljon. Niinpä aloitettiin laihdutuskuuri helmikuun lopussa. Kolmen viikon päästä kävimme ell:llä punnitsemassa ja paino oli 6,4kg eli hyvällä mallilla ollaan. Pitäisi käydä uudemman kerran nyt reilu 2kk laihdutuksen aloituksesta onko tapahtunut kehitystä. Itse ainakin huomaan, että on Mimmi edes hiukan hoikistunut. Ja onhan ylipaino melkoinen rasite nivelille varsinkin kun ikääkin alkaa olla. Tässä kuussahan Mimmi täyttää jo 8v, onpas aika rientänyt!



16.9.2014
28.4.2015
 
Mariansheltit blogista innostuneena ajattelin listata tähän Mimmin normaalit ruokamäärät ja tämän viikon liikunnat. Kuitenkin oikea ruokamäärä ja liikunta ovat oleellisessa osassa laihdutuksessa ja ollaan löydetty meille sopivat määrät :) Toki nämä ovat suuntaa antavia ja jokainen tekee omat valintansa. Puoli kuppia raksuja meillä tarkoittaa noin puoli pientä kauhallista eli kyseessä ei siis ole mikään iso kuppi :D Raksu määrät olemme jakaneet kahtia, koska mielestäni on parempi koiran syödä usein kuin kerralla paljon.
 
Aamulla: puoli kuppia raksuja
Päivällä: pieni annos perus kotiruokaa
Illalla: puoli kuppia raksuja ja iltaherkku
 
Liikunta meillä koostuu pääosin 2-3 kertaa viikossa juoksulenkeistä (Mimmi siis juoksee vierellä hihnassa, joka on kiinni mun juoksuvyössä), muutaman kerran viikossa vapaana lenkkeilyä poluilla tai metsässä ja perus hihnalenkit. Liikumme paljon, sillä kummatkin rakastamme liikuntaa ja Mimmi on niin kätevää ottaa juoksulenkeille mukaan, tuleepahan kaksi kärpästä yhdellä iskulla ;) Alla lueteltuna viikon liikunnat ja treenit. Lisäksi Mimmi pääsee 2-3 kertaa päivässä ulos tarpeille.
 
Maanantai: Aamulla 15min lenkki ja illalla 30min lenkki
Tiistai: Aamulla 40min vapaana lenkkeilyä ja illalla 30min lenkki + agility
Keskiviikko: Aamulla 15min lenkki ja illalla 30min lenkki + rallytoko
Torstai: Aamulla 15min lenkki ja illalla 30min lenkki
Perjantai: Aamulla 45min juoksulenkki ja illalla 30min lenkki + pihalla agilityä
Lauantai: Aamulla 30min lenkki ja illalla 20min lenkki
Sunnuntai: Aamulla 1h 23min juoksulenkki ja illalla 15min lenkki
 
Agilityä edeltävän päivän Mimmi on kevyemmällä liikunnalla (rauhallista lenkkeilyä hihnassa/vapaana) ja korkeintaan tehdään jotain pientä aktiviteettia. Agility päivänä sitten on pieni lämmittelylenkki, sillä haluan, että vire on oikealla tasolla. Muuten pidämme 2-3 lepopäivää viikossa, sillä Mimmi on rauhallinen koira ja motivaatio loppuu hyvin äkkiä, mikäli tehdään viikossa yhtään enempää treeniä. Nyt kun rallytoko alkoi niin se tarkoittaa treenien lisäksi 2-3 omatoimista treeniä. Luotan, että Mimmi tekee treeneissä hyvin, sillä omaksi iloksi treenaamme. Välillä teemme ihan höntsäily juttuja ja jos on jokin ''ongelmakohta'' niin sitä treenaamme ihan muutaman toiston. Toki jos olisi aktiivisempi koira asia olisi erikseen :)
 
Onko teidän koirat koskaan meinanneet lihoa, vai onko pikemminkin joutunut tuputtamaan ruokaa, ettei laihdu? Vai onko ruokamäärät aina olleet itsestäänselvyyksiä ja ollaan pysytty ihannepainossa?
 

2 kommenttia:

  1. Loltsi oli aina turhan laiha. Sterkan jälkeen sille tuli sellainen terve rasvakerros, mutta se oli aina kovin köykäinen. Keskareilla ei ole mitään ongelmia, mutta Vinskin tavoite on varmaan olla Suomen lihavin keskari... :P Toivottavasti ei. :D Mut Paavo... Ei helvetti. Se on ollut aina kuin rasvasolu. Sain sen laihtumaan pari kiloa, mutta nykyisin se lähinnä nautiskelee elämästä ja se näkyy. :P

    VastaaPoista
  2. Mimmiä ei ole sterkattu. Koko iän se on ollut nirso, mutta nyt vanhemmiten se on alkanut ahneeksi ja herkut kelpaa, joka kyllä näkyy kun ei tajunnut rajoittaa syömisiään. Onneksi vihdoin iskäkin tajusi olla antamatta ylimääräisiä makupaloja kun eläinlääkärikin oli sitä mieltä, että pitäisi saada painoa pois. Nyt hyvin lähtenyt painoa, kuten kuvastakin huomaa ihan vaan vähentämällä ruokamääriä. Liikuttu ollaan aina paljon, ehkä nyt hitusen enemmän. Eipähän tarvii niin pelätä, että nivelet vaurioituisi :)

    Ja onhan alipainokin huono, jos selvästi kylkiluut törröttää, mutta toisaalta, joillekin sitä rasvaa ei vain kerry ja toisille liiankin helposti :D

    VastaaPoista

Kaikki kommentit ovat tervetulleita!
Voit laittaa ideoita blogin parantamiseksi sekä risut ja ruusut.
Tai muuten vain kommentoida :)

Kiitos! :)

Liity lukijaksi!