8. kesäkuuta 2015

Finnoon luontopolulla

Oltiin tänään Mimmin kanssa Finnoon luontopolulla. Aamulla herättyäni ja aamutoimet tehtyä pakkasin meille eväät mukaan ja suuntasimme kohti Finnoon luontopolkua. Muutama mutka tuli tehtyä kun oli tietöitä ja käännyin navigaattorista huolimatta vääristä risteyksistä, joten melkein tunti meni ajaa määränpäähän.

Aamulla vielä paistoi lämpimästi aurinko ja vaihdoin jopa kevyempää vaatetusta päälle. Kuitenkin kun oltiin valmiita suuntaamaan lenkille, alkoi satamaan. Alussa vettä tuli vain vähän, joka ei menoa haitannut. Kuitenkin hetken kuluttua vettä tuli kaatamalla ja jäätiin hetkeksi odottamaan puun alle ettei kastuttaisi ihan läpimäräksi. Sateen jälkeenhän tunnetusti tulee poutasää ja niin tälläkin erää, joten matka jatkui :) Tunti suunnilleen käveltiin, kunnes päätettiin kallion kupeessa pitää evästauko, jonka jälkeen otin muutamat kuvat ja ensimmäistä kertaa tuli kokeiltua uutta putkea. Mimmille sai todella monta kertaa muistuttaa paikallaoloa, sillä se oli sitä mieltä ettei jaksa olla paikalla. Energiaakin oli ja meinasin hieman säikähtää kun olin pakkaamassa kamoja reppuun ja Mimmi katosi näkyvistä. Näin, että se juoksi eteenpäin, mutta koska lähellä meni autotie ja oltiin ihan vieraassa paikassa ehdin jo huolestua jos Mimmi ei pala takaisin. Mimmihän tunnetusti pelkää ukkosta ja jyrisi uhkaavasti, joten olin varma, että se peloissaan katoaa näköpiiristä. Mutta kun kaivoin namit esille, Mimmi tuli vauhdilla luokse ja jopa namit maistui, vaikka vähän pelotti. Jes, ei olla turhaan tehty töitä, jotta luokse tulo on varmaa! Otettiin siinä sitten vähän seuruuta ja paikallaolon vahvistusta ja lopussa pysyikin jo melko hyvin paikallaan. Jatkettiin matkaa autolle päin ja otettiin muutama kuva lisää. Harmi vaan kun alkoi jälleen satamaan kunnolla ja mentiin juoksujalkaa autolle, joten kuvat jäi vähäisiksi.


Itse luontopolkua ei kylläkään löydetty eikä luvattuja lintutorneja. Tai, no olihan polkua jopa ehkä 500m. Luonnonrauhan rikkoi rekkojen ja kaivinkoneiden pauke ja jäteveden puhdistamon haju oli melko kuvottava. Kotona sitten luin, että viereinen Suomenojan jätevedenpuhdistamo ollaan purkamassa ja luontopolku hajottamassa asuinalueeksi. Miten törkeää rikkoa luontoa ja näkyihän siellä jo ihmisen kädenjälki. Senkin suhteen vähän huono reittivalinta. Tuli kuitenkin lenkkeiltyä 1,5h lähialueella ja 3h kaiken kaikkiaan oltiin reissussa, joten voitte vaan arvata miten väsynyt koira kotona on. Suunnittelin jo, että ensiviikolla lähdetään retkeilemään Nuuksion kansallispuistoon. Josko silloin olisi parempi tuuri ilmojen suhteen ja saisin jopa kaverin mukaan :)



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kaikki kommentit ovat tervetulleita!
Voit laittaa ideoita blogin parantamiseksi sekä risut ja ruusut.
Tai muuten vain kommentoida :)

Kiitos! :)

Liity lukijaksi!