14. huhtikuuta 2013

Agi treenit

Käytiin tänään aamulla treenaamassa Ojakkalassa koirakoulu Sudenpennussa. Samassa paikassa käymme maanantaisin ohjatulla tunnilla neljän koirakon ryhmässä. Lisää viime maanantain treeneistä voit lukea täältä.

Käveltiin 5km lenkki kentälle. Reilun tunnin päästä kun saavuimme kentälle, otin Mimmin kanssa muutaman sivulle käskyn, jotta se tietäisi, että nytten on koulutusta vuorossa ja sain sen keskittymään uusilta hajuilta. Mimmi tajusi heti mistä oli kysymys ja teki työtä käskettyä.

Aluksi otin targetin avulla (jota käytin koko treenin ajan, sillä viime viikolla meille opetettiin sen käyttö) helpon este harjoituksen. Eli pyysin Mimmin istumaan paikalla esteen takana. Itse kävelin esteen toiselle puolelle ja sanoin Mimmille ''eteen''. M hyppäsi innoissaan esteen yli ja tajusi heti harjoituksen idean. Tein harjoitusta muutaman kerran, kunnes Mimmi tajusi idean ja sain sen innostumaan.

Esteharjoituksen jälkeen tein saman harjoituksen helpoimmalla putkella. Aluksi Mimmi hieman vierasti putkea ja olisi mielummin ohittanut sen namin luo. Kuitenkin muutaman onnistuneen harjoituksen jälkeen se meni innolla putkeen. Lopussa sain sen jopa menemään vauhdilla putken läpi, mistä en voi muuta kuin olla tyytyväinen. Pitäisi vain oppia ohjaamaan Mimmiä rauhallisemmin.

Putki harjoituksen jälkeen Mimmi villiintyi täysin. Se juoksi ympyrää ja suoritti omatoimisesti rataa hyppien välillä parin esteen yli. Välillä se kirmasi luokse, ja jatkoi samaa ympyrää kunnes rauhoittui sen verran että jatkettiin. Harmi vain, ettei tullut otettua lelua mukaan.

Mimmin juoksenneltua tarpeeksi kokeilimme pientä este-putki sarjaa. Esteen jälkeen heti oli targetti ja sama putken jälkeen. Pyysin Mimmin paikalle esteen taakse ja samoin kuin alussa, annoin sille ''eteen'' käskyn. M hyppäsi yhtä innoissaan esteen yli targetin luo ja siitä heti putkeen. Alussa M yritti juosta putken ohi samoin kuin alussa, mutta muutaman harjoituksen jälkeen se juoksi innoissaan sen läpi. Toistimme harjoituksen muutaman kerran, jonka jälkeen otimme mukaan pujottelun.

Pujottelua emme ole vielä tunnilla harjoitelleet, mutta kotona olemme jonkin verran harjoitelleet. Yleensä Mimmi on hidastellut pujottelussa, vaikka muuten sillä olisi vauhtia piisannut. Nyt kuitenkin se pujotteli vauhdilla, eikä edes tarvinnut kauheasti ohjailla. Muutaman kerran se meinasi mennä ohi puolesta välin keppejä, mutta kun muutaman kerran ohjasin kädellä M pujotteli hyvin. Lopussa en ohjaillut pahemmin ja kepit sujui hyvin molemmilta puolilta, kun yleensä toinen puoli on ollut vahvempi. Olin kyllä hämmästynyt Mimmin vauhdista ja miten innolla se harjoitteli ja kuunteli käskyjä. Vaikka välillä uudet hajut veivätkin voiton.

Harjoittelimme hieman pidempää sarjaa eli este-putki-pujottele ja toiselta puolelta pujottelu. Sekin sujui todella hyvin. Kuitenkin Mimmin piti pari kertaa tottua uuteen tunneliin, mutta parin kerran jälkeen jo sujui hyvin.

Lopuksi vielä treenasimme este-putki sarjaa hieman pidemmällä tunnelilla. Kun olimme menneet jo pari erilaista tunnelia, Mimmin ei tarvinnut kuin kerran mennä niin meni jo vauhdilla.

Treenin jälkeen Mimmi oli ihan kurassa, sillä kenttä oli melko kurainen, joten se piti viedä heti kotona pesulle. Onneksi kuitenkin saimme kyydin kotiin, sillä molemmat olivat treenin ja pitkän lenkin jälkeen väsyneitä.

Loppuun laitan kuvan viime kesän hypystä kotona, sillä meillä ei ollut (yllätys) kameraa mukana. Tuntuu, että olemme jo yhden tunnin vinkkien jälkeen kehittyneet huimasti ja Mimmiin on tullut lisää vauhtia ja se tekee paljon innokkaammin. Huomisia treenejä odotellessa :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kaikki kommentit ovat tervetulleita!
Voit laittaa ideoita blogin parantamiseksi sekä risut ja ruusut.
Tai muuten vain kommentoida :)

Kiitos! :)

Liity lukijaksi!