28. huhtikuuta 2013

Agility osa 3

Hieman jäljessä kerron viime maanantain 22.4. treeneistä tavalliseen tapaani. Tosin valitettavasti ilman kuvia, sillä jos joku yrittäisi kuvata niin Mimmin keskittyminen herpaantuisi :D

Tällä kertaa harjoittelimme lisää keppejä (tosin tällä kertaa kuudella kepillä!) sekä uusina pöytä ja keinu. Kepeillä meillä oli sama verkkoaita kiinnitys. Muut menikin aidan kanssa, mutta ainoana maxi koirana tolleri Stella harjoitteli kujakeppejä, sillä aita voi olla vaaraksi isolle koiralle, mikäli jää kiinni siihen. Kepit Mimmi suorittikin mallikkaasti, sillä meneehän se nykyään hyvin ilman aitaakin.

Väliajat harjoittelimme jo opittua eli esteitä, tunnelia ja rengasta targetin kanssa. Mimmi teki keskittyneesti (ja vauhdilla :D) työtä käskettyä. Siitä huomasi miten innoissaan se oli. Välillä tietty kävelimme kentän vieressä olevaa polkua pitkin, jotta jaksamme taas keskittyä.

Seuraavaksi oli pöydän vuoro. Mimmi meinasi koko ajan tulla luokseni, vaikka muuten se osaa hyvin paikka käskyn. Innoissaan se hyppäsi pöydälle, missä odotti namia palkaksi. Pitäisi vaan treenata lisää pöydällä oloa ja siinä paikka käskyä. Mutta ei kaikkea voi osata ekalla kerralla, sillä olemme ottaneet paikka käskyä vaan maassa. Välimatkaa minun ja pöydän välillä oli vain metri, sillä vasta totuttelimme pöytään. Yrittihän tolleri ottaa jo itsenäisesti kontaktia siinä :D Tosin omistajan tytär on kisannut jonkin verran sen kanssa.

Keinua harjoittelimme siten, että pidimme koirat hihnassa ja kädellä aivan pannan läheisyydestä kiinni, kuitenkaan jarruttamatta koiraa ettei kukaan hyppäisi ennen aikojaan alas. Kutsuin Mimmin keinua pitkin luokse, johon oltiin ripoteltu nameja. Mimmi keskittyikin kävelemään keinua pitkin, eikä välittänyt kuin vasta lopussa olevasta namista. Keinu oltiin laitettu pöydän päälle alimmalle säädölleen, jottei koira säikähdä kun keinu menee alas. Ohjaaja vielä varmisti lopusta, ettei vaan kukaan säikähtäisi ja into keinua kohtaan tyssäisi. Mimmi ei edes aristellut keinua, mitä alussa pelkäsin. Tosin kerran yritti hypätä alas, mutta kun pidin kiinni enkä päästäny hyppäämään, se tajusi että pitää mennä eteen päin. Mimmi oppii todella nopeasti ja tajusi idean, joten kohta emme tarvitse enää pöytää alla :)

Kummallekin jäi harjoituksista hyvä mieli ja olimmekin molemmat väsyneitä :) Huomenna taas treeneihin, yritän muistaa kirjoitella heti tiistaina.

Käytiinhän me tänään treenaamassa tokoa koulun pihalla, missä on hyvä iso hiekkakenttä. Enimmäkseen harjoittelimme sivulle käskyä, istu ja maahan käskystä paikkaa sekä seuraamista hihnassa. Treenit olivat hyvää harjoittelua häiriölle, sillä tiellä leikkivät pikku lapset aika kovasti huutaen. Onneksi Mimmi ei välittänyt ollenkaan niistä, sillä tiesi että minulta saa namia :D Tosin välillä meinasi mielenkiintoiset tuoksut häiritä keskittymistä.

Seuraamisen kanssa oli aluksi vaikeuksia, sillä Mimmi vaan haisteli maata eikä ottanut kontaktia. Mimmi meinasi jatkuvasti jäädä suorilla linjoilla liian kauas, mutta käännökset menivät paljon paremmin ja se pysyi paremmin vierellä. Eikun treeniä siihenkin, niin alkaisi sujumaan ja voisimme harjoitella ilman hihnaa seuraamista.

Sivulle Mimmi meni hienosti, tosin välillä meinasi jäädä liian kauas, mikä tuntuu olevan haasteenna. Vauhdista sivulle sujuikin paremmin kuin paikaltaan. Pitäisi yrittää vaan häivyttää käsimerkkiä, kun toisinaan sujuu hienosti ilmankin ja välillä meinaa jäädä kieroon/liian kauvas ilman.

Aluksi paikalla olon kanssa oli vaikeuksia, sillä Mimmi meinasi lähteä omin lupinensa pois, ennen kuin vapautin. Otimme sitten lyhyemmän matkan kanssa ja kun alkoi sujumaan, pidensimme matkaa. Lopussa Mimmi olikin paikallaan niin kauvan kunnes sanoin ''vapaa''. Välillä vaan alkoi katsomaan muualle tai haisteli maata eikä kuunnellut. Joten häiriö treeniäkin lisää. Kotona paikka sujuukin jo hyvin, vaikka kiertäisin Mimmiä ympäri tai menisin eri huoneeseen.

Välillä otimme myös temppuilua eli kierimistä, kumartamista, tassu, toinen, vilkuta ja pyöri. Johan Mimmi jaksoi taas keskittyä, sillä tokoilu vaatii enemmän keskittymistä. 20min kuluttua jatkoimme lenkkiä kotia kohti. Kyllähän Mimmi oli väsähtänyt :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kaikki kommentit ovat tervetulleita!
Voit laittaa ideoita blogin parantamiseksi sekä risut ja ruusut.
Tai muuten vain kommentoida :)

Kiitos! :)

Liity lukijaksi!