11. huhtikuuta 2013

Agility

Koko viikko on ollut yhtä toimintaa. Maanantaina meillä oli ensimmäiset ohjatut agility treenit, tällä viikolla oli pari koetta (tai siis ne oli jääny rästiin matkan takia) ja tänään oli työhaastattelu. Olen kyllä todella onnellinen, sillä sain elämäni ensimmäisen kesätyö paikan.

Mutta sitten itse asiaan, eli maanantaisiin agility treenenihin. Mimmin lisäksi ryhmässä oli 3 muuta koirakkoa. Toinen aprikoosi kääpiövillis, Femma, tolleri Stella ja parsoni Blanka. Mimmi oli ryhmäläisistä vanhin, mutta silti kaikki olivat samalla lähtötasolla ja yhtä osaamattomia (jos niin voi sanoa, sillä kaikilla meni todella hyvin).

Aluksi jännitin kovin miten Mimmi suhtautuu toisiin koiriin, sillä yleensä se ei pahemmin välitä muista ja saattaa näykkiäkin (arkuudesta siis). Kuitenkin Mimmi osasi käyttäytyä muita kohtaan kuin unelma, tiesi ilmeisesti että muut ovat melkein pentuja ja käyttäytyminenkin oli sen mukaista. Mimmi ei välittänyt muista koirista erityisemmin, ainoastaan Femman kanssa M ystävysty ja niistä tuli ystävykset. Ihme rasisti se on muita rotuja kohtaan :DD

Aluksi kävimme ohjaajan kanssa läpi käytännön asioita, jonka jälkeen siirryimme itse harjoitteluun. Harjoittelimme targetin avulla eteen käskyä, eli alustan (kuten pakasterasian kannen) jonka päällä on nami. Aluksi Mimmiä hieman jännitti uusi tilanne, mutta heti ekan hypyn jälkeen se rentoutu. Ensiksi teimme pari kertaa harjoituksia yksittäisellä esteellä ja heti sen jälkeen oli alustalla nami palkaksi. Heti kun M tajusi ''ai tää olikin tätä kivaa puuhaa'' niin huomasi miten innoissaan se oli, hyvä että paikallaan pysyi, vaikka muuten on todella rauhallinen.

Seuraavaksi treenasimme samaa putkella. Aluksi Mimmi hieman arasti outoa, erilaista putkea mutta hetken houkuteltua se jo kirmasi vauhdilla namin luo. Parin toiston jälkeen kokeilimme este-putki yhdistelmää. Muuten tehtävä oli sama, mutta heti esteen jälkeen oli targetti palkka ja heti putken jälkeen oli targetti. Aluksi Mimmi ei oikein meinannu tulla putkeen (joka oli oma ohjausvirhe, sillä ohjasin vastakkaisella kädellä, en koiran puoleisen). Heti kun ohjasin koiran puoleisella kädellä, Mimmi kirmasi vauhdilla putken läpi. Pitäisi vaan oppia ohjaamaan rauhallisemmin ja innokkaammin houkutellen. Mutta treenit meni niin hvyin ja kummallekin jäi hyvä mieli (: Eikun seuraavaa maanantaita odotellessa. Sitä ennen käymme kuitenkin viikonloppuna treenaamassa targetti palkkaa (mikä saatiin kotiläksyksi), sillä kotona se jo sujuu niin hyvin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kaikki kommentit ovat tervetulleita!
Voit laittaa ideoita blogin parantamiseksi sekä risut ja ruusut.
Tai muuten vain kommentoida :)

Kiitos! :)

Liity lukijaksi!