17. huhtikuuta 2013

Agility osa 2

Maanantaina meillä oli jälleen agi treenit. Treenasimme esteen ja putken lisäksi rengasta ja pujottelua.

Aloitimme renkaasta, joka olikin Mimmille tuttu, sillä olemme treenanneet kotona. M meni innolla renkaan läpi. Aluksi ohjaaja pyysi pari kertaa näyttämään kädellä. Kun se meni hyvin harjoittelimme targetilla, eli renkaan jälkeen oli targetti missä oli nami ja pyysin Mimmin hyppäämään renkaan läpi, jonka jälkeen se sai namin.

Kun kaikki olivat menneet renkaan ja se oli kaikille tuttu, siirryimme esteelle. Palautimme mieleen esteellä odottamisen ja eteen käskyn. Mimmi syöksyikin vauhdilla esteen yli eteen käskyn saatuaan. Siitä huomasi miten innoissaan se oli.

Kun kaikilla sujui hypyt hvyin, otimme mukaan putken. Ensiksi menimme pari kertaa pelkän putken, mutta kun ongelmia ei ollut menimme este-putki sarjan. Tällä kertaa esteen jälkeen ei ollut targettia, vaan vasta putken jälkeen. Lopussa Mimmi sai päähänsä lähteä etsimään mammaa, minne hän meidät jätti autolla. Kuitenkaan kun mammaa ei löytynyt, Mimmi tuli takas luokseni. Menimme sen jälkeen vielä kerran este-putki sarjan, mutta M ei ollut yhtään kuuliaisella päällä, katsoi vaan autotielle päin. Kävin kävelemässä Mimmin kanssa tiellä, jotta se huomaisi ettei siellä ole ketään, jonka jälkeen siirryimme tutustumaan pujotteluun.

Meille kerrottiin lyhyesti eri vaihtoehdoista opettaa pujottelua. Siinä mielessä me olimme edellä muita, että olin jo itsenäisesti opettanut Mimmin pujottelemaan lähes itsenäisesti. Harjoittelimme kuitenkin verkkoaidan avulla. Eli keppien ympärille oli laitettu aitaa, ainoastaan pujottelun alkuun ja loppuun oli jätetty rako, jotta koira oppisi pujottelemaan oikein suoraan. Pidin kuitenkin Mimmin hihnassa, sillä se koko ajan kyttäsi tielle päin. Annoin eka Mimmin haistella aitaa, mutta kun se ei kiinnittänyt siihen mitään huomiota, ohjaaja otti koiran ja itse näytin namilla mistä pitäisi lähteä pujottelemaan. M pujotteli hienosti ja parin kerran jälkeen jätin targetille palkan. Otin hihnan omaan käteen ja näytin vain alussa Mimmille keppejä. Se tajusi heti idean ja pujotteli loistavasti. Ompas meillä oppivainen koira ;)

Ensi kerralla harjoittelemme lisää pujottelua, mutta otamme lisää keppejä mukaan, sillä nyt meillä oli vain 4 keppiä. Sekä kertaamme jo opittua. Kuitenkin käymme luultavasti sunnuntaina treenaamassa, jotta oppisimme nopeammin. Pitäisi opetella ohjaamaan koiraa vasemmalta puolelta, sillä huomautettiin taas että ohjaan koiraa vastakkaisella kädellä, kun pitäisi koiran puoleisella. Joten sitä treenaamme ahkerasti.

Huomenna Mimmillä on trimmaus, joten taas kuoriutuu siro puudeli esiin :) Laitan sitten ennen-jälkeen kuvia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kaikki kommentit ovat tervetulleita!
Voit laittaa ideoita blogin parantamiseksi sekä risut ja ruusut.
Tai muuten vain kommentoida :)

Kiitos! :)

Liity lukijaksi!