8. toukokuuta 2013

Agitusta osa 5

Taas päivitystä maanantaisista agi treeneistä :D Teille on varmaan jäänyt sellanen kuva ettei tehdä muuta kuin treenata agia, joten pitäisi varmaankin kirjotella välillä muustakin. Tässä kuitenkin postausta treeneistämme.

Aloitimme pienimuotoisen radan treenaamisella. Eli hyppy-pöytä-hyppy-putki sarjalla. Ohjaaja laittoi pöydälle ja putken taakse namipalkat. Jätin Mimmin esteen taakse paikalle ja menin pöydän viereen. Lähetin Mimmin eteen käskyllä. Sehän lähti innoissaan pinkomaan eteen käskyn kuultuuaan ja pöydälläkin malttoi olla paikallaan kunnes pyysin tulemaan. Eikä putkellakaan ollut ongelmia :) Olen todella tyytyväinen miten rohkeaksi Mimmi on tullut ja miten hyvin se keskittyy. Huomaa selvästi että se on ryhmän vanhin (:

Parin onnistuneen kerran jälkeen mentiin rataa toiseen suuntaan. Tähänkin suuntaan Mimmi toimi hyvin, mitä nyt kerran yritti ohittaa putken, mutta se olikin oma ohjausvirhe. Onneksi olin nopea ja ennen kuin M ehti ohittaa putkea, ohjasin tarkemmin uudelleen. Tähänkin suuntaan rata sujui hyvin. Ohjaaja sanoikin että Mimmi on reipastunut paljon.

Sillä välin kun muut koirakot harjoittelivat rataa, harjoittelimme itsenäisesti. Aloitimme parin esteen sarjalla. Pyysin Mimmin esteen taakse paikalle ja menin itse viimeisen esteen taakse. Eikä tarvinnut kuin sanoa ''eteen'' niin kyllähän se aprikoosi salama pinkoi sellaista vauhtia :D

Muutaman kerran jälkeen siirryimme harjoittelemaan kontakteja. Mimmi osaa jo hienosti kontaktit ja pysähtyy heti kun sanon ''seis'' ja odottaa lupaa liikkua. On se vaan niin suloinen kun se niin tarkasti katsoo nappisilmillään milloin saa tulla ;)

Eikä pujottelussakaan ollut ongelmia. Aidan sisällä pujottelu sujui oikein hyvin ja kun testasimme muutaman kerran ilman aitaa neljällä kepillä, aluksi M meinasi aloittaa joko väärältä puolelta tai sitten ohitti puolesta välistä kepit. Kun aluksi ohjasin tarkemmin, niin johan Mimmille muistui miten pujotellaan ilman aitaa, eikä enää yrittänyt keksiä miten pääsee helpommin namin luokse.

Menimme vielä putki-este sarjaa. Oikealta puolelta ohjattuna ei ollut mitään ongelmia ja Mimmi kiihdytti esteen luokse. Mutta kun ohjasin vasemmalta puolelta, M meinasi joko kääntyä putkelta takaisin tai sitten hyppi vaan vasten eikä suostunut tulemaan. Joten tein muutaman kerran vain pelkästään putkea ja palkkasin heti. Lopussa kuitenkin alkoi sujumaan (:

Mentiin vielä ohaajan ohjaamana keinua. Alussa Mimmi meinasi syödä namit keinun vierestä mutta kun kannoin alkuun, niin kyllähän se tuli innoissaan eikä edes kiihdyttänyt vaikka keinu laskeutui, vaan keskittyi syömään nameja.

Tähän olikin hyvä lopettaa treenit ja jälleen jäi hyvä mieli :)) Miten taitava mun pikku puudeli voikaan olla <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kaikki kommentit ovat tervetulleita!
Voit laittaa ideoita blogin parantamiseksi sekä risut ja ruusut.
Tai muuten vain kommentoida :)

Kiitos! :)

Liity lukijaksi!