5. toukokuuta 2013

Agi liitelyä

Oltiin tänään omatoimisesti treenaamassa koulutuskentällä, missä meillä on taas huomenna treenit. Tällä kertaa sain äitini ottamaan kuvia, joten ei tule ihan kuvaton postaus. Ennen sitä otin Mimmin kanssa muutaman yksittäisen harjoituksen, kunnes menimme pientä 4 esteen rataa.

Aluksi otin muutaman kerran yksittäisellä esteellä ''eteen'' käskyn muistuttelua. Laitoin esteen taakse targetin ja kutsuin Mimmiä. Sehän tuli vauhdilla luokse :)

Seuraavaksi harjoittelimme takaakiertoa. Muutaman kerran tein ilman rimaa. Laitoin siivekkeen oikealle puolelle targetin ja sanoin ''takaa''. Mimmihän kiersi hienosti esteen, vaikka pari kertaa hyppäsikin suoraan esteen yli ja söi naminkin :DD Ajatteli ilmeisesti tehdä helpomman kautta. Kuitenkin muutaman kerran jälkeen alkoi sujumaan ja laitoin esteenkin alimmilleen.

Kokeilin miten Mimmi menee keinun ilman, että pidän kiinni. Hienostihan se tuli, tosin alussa meinasi juosta turhan nopeasti keinun laskeuduttua pois, mutta kun pari kertaa pyysin odottamaan ettei opi juoksemaan ns. lennosta niin sitten malttoi hidastaa vauhtia ja tuli vasta kun käskin.

Mentiin pari kertaa pöytää. Aluksi pyysin olemaan hetken paikallaan ja kutsuin luokse. Kun se meni hyvin otimme mukaan esteen. Eli pyysin Mimmin pöydälle, sanoin ''paikka'' ja menin itse esteen viereen. Kutsuin Mimmin eikä estekkään haitannut menoa.

Parin kontaktiharjoituksen jälkeen uskaltauduin jopa kokeilemaan puomia ja A-estettä. Ensiksi kokeilimme puomia. Pidin varmuuden vuoksi Mimmistä kiinni, mutta kun ongelmia ei ollut ja se juoksi rohkeasti puomin päähän ja jopa pysähtyi kontaktille niin annoin juosta itsenäisesti. Sanoin vaan ''puomi'' ja juoksin itse päähän. Kuitenkin koko ajan iloisesti yllytin tulemaan ja kontaktille käskin pysähtymään. Vautsi, sehän on oppinut vajaassa viikossa hienosti mitä seis tarkoittaa.

A-estettä Mimmi aluksi hieman arasti ja kääntyikin takasin. Kuitenkin otettiin uudestaan ja yllytin tulemaan. Sehän juoksi vauhdilla, mitä nyt hidasteli huipulla hieman, mutta tässä vaiheessa pääasia, että kuitenkin tuli ja pysähtyi kontaktille.

Pienen tauon ja kävelyn jälkeen kokeilimme 4 esteen rataa. Toisen esteen jälkeinen kaarre muodostui ongelmaksi. Joko olin itse koiran edessä tai ohjasin vastakkaisella kädellä, jolloin Mimmi juoksee esteen ohi. Saimme kuitenkin parin kerran jälkeen onnistumaan. Ja kuten kuvasta näkyy, niin ensimmäisellä kerralla en tajunnut mennä toisen esteen viereen ja vasta sieltä käskeä tulemaan, vaan olin esteiden välisellä suoralla, jolloin olin myöhässä käskemässä toiselle esteelle ja niinpä Mimmi törmäsi kun ajattelin että mehän ei mennä ohi :D

Teimme sarjaa muutaman kerran, jonka jälkeen menimme vielä pari kertaa puomin ja pujottelun. Lopuksi vielä leikin Mimmin kanssa hetken ja lähdimme kotia kohti. Kyllähän se väsähti ja nytten se sitten nukkuu tyytyväisenä (:


Törmättiin sitten esteeseen :D



 









 
 
 







2 kommenttia:

Kaikki kommentit ovat tervetulleita!
Voit laittaa ideoita blogin parantamiseksi sekä risut ja ruusut.
Tai muuten vain kommentoida :)

Kiitos! :)

Liity lukijaksi!